Kartlegging Dagravn/skolevert Knapstad Barne og ungdomsskole

NB- KUN KARTLEGGING av hvem som kan/ønsker å stille på dagtid, ikke avklart med skoleledelsen/FAU på Knapstad enda. Det er kommet ønsker om dagravner/skolevert ved Knapstad skole (både barneskolen og ungdomsskolen). Det kan være et aktivt miljø i skolegården, og økt voksentetthet kan bidra til en tryggere skolehverdag for barna.

Aldersgruppe: 16 til 100 år

Vi ser at flere skoler nå har tatt i bruk «dagravner»/Trivselsteam/skolevert, bestående av besteforeldre og andre som har mulighet til å stille opp frivillig på dagtid. Flere synlige voksne kan være med på å forebygge mobbing, og gi elevene den ekstra oppmerksomheten de kan ha behov for, som en lytter eller samtalepartner. Det vil i første omgang være snakk om å være ute i skolegården i «storefri», der man ikke erstatter lærerne, men er en ekstra ressurs som kan hjelpe til ved å være der for barna. 

Hvor ofte du stiller som dagravn/Skolevert er frivillig, og vi vil sette opp vaktlister for å prøve å få dekket hver dag med minimum to dagravner per dag per skole. Dersom du synes dette høres interessant ut og tror det er noe du har mulighet til å være med på, kryss av for en uforpliktende påmelding her, så kontakter vi deg med nærmere informasjon.

Hvis dette blir aktuelt i Hobøl så kommer vi til å samsnakke med Spydeberg som har drevet med dette i flere år. LES MER HER Tiltakene må forankres i skolen, og frivillige må ha Politiattest for å kunne være med på tiltaket. Dette er kun en kartlegging, så vi kommer tilbake med mer informasjon til de som registrerer seg her.

Det er i flere tilfeller ønskelig at skolevertene ikke er foreldre til elever på skolen de er Dagravn/Skolvert på, dette vil vi følge opp når skole/FAU er kommet frem til om de ønsker frivillige inn skolen/friminuttene. 

2024 © Hobøl Frivilligsentral