Dagravn/Skolevert Tomter Skole

Det er kommet ønsker om dagravner/skolevert ved Tomter skole. Vi er i dialog med FAU/Skole og håper å kunne sette igang ila vinteren 2024. Det kan være et aktivt miljø i skolegården, og økt voksentetthet kan bidra til en tryggere skolehverdag for barna.

Aldersgruppe: 16 til 80 år


Er du en som ønsker å stille opp og kan være tilgjengelig på dagtid - registrer deg som frivillig. Hvor ofte du stiller som dagravn/Skolevert er frivillig, og vi vil sette opp vaktlister for å prøve å få dekket hver dag med minimum to dagravner per dag Dersom du synes dette høres interessant ut og tror det er noe du har mulighet til å være med på, kryss av for en uforpliktende påmelding her, så kontakter vi deg med nærmere informasjon.

Vi ser at flere skoler nå har tatt i bruk «dagravner»/Trivselsteam/skolevert, bestående av besteforeldre og andre som har mulighet til å stille opp frivillig på dagtid. Flere synlige voksne kan være med på å forebygge mobbing, og gi elevene den ekstra oppmerksomheten de kan ha behov for, som en lytter eller samtalepartner. Det vil i første omgang være snakk om å være ute i skolegården i «storefri», der man ikke erstatter lærerne, men er en ekstra ressurs som kan hjelpe til ved å være der for barna. 

Hvis dette blir aktuelt i Hobøl så kommer vi til å samsnakke med Spydeberg som har drevet med dette i flere år. LES MER HER Tiltakene må forankres i skolen, og frivillige må ha Politiattest for å kunne være med på tiltaket. Dette er kun en kartlegging, så vi kommer tilbake med mer informasjon til de som registrerer seg her.

Tomter Skole har bedt om at vi ikke stiller med Foreldre som Skoleverter. Det respekterer vi, så får vi se hva erfaringene våre bringer utover våren.

2024 © Hobøl Frivilligsentral